Novice

KULTURNI DNEVI V VRTCU JARŠE OB PREŠERNOVEM DNEVU

Ob Prešernovem dnevu, ki ga praznujemo 8. februarja in ki je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik v Republiki Sloveniji, smo tudi v Vrtcu Jarše obeležili obletnico smrti našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V vseh naših treh enotah so se zvrstile kulturne prireditve, na katerih so pod mentorstvom naših strokovnih delavk in delavcev nastopali naši otroci. Naši otroci že zelo dobro poznajo dr. Franceta Prešerna in tudi nekatera njegova dela, kot je slovenska himna, 7. kitica Zdravljice, Povodni mož, Lepa Vida, idr.

V vsaki posamezni enoti se je slišala in pela slovenska himna. Prostor, kjer se je odvijala kulturna prireditev, kot tudi igralnice, hodniki, so bili okrašeni s poustvarjanji naših otrok.

 

V vsaki enoti je kulturna prireditev potekala na edinstven, čudovit in nepozaben dogodek, ki bo še dolgo ostal v našem skupnem spominu.

 

V enoti Kekec se je prireditev odvijala 5. februarja 2020 in v skupnem prostoru-telovadnici. Prostor je bil slavnostno okrašen in nastopajoči otroci so pritegnili pozornost tako otrok, kot odraslih poslušalcev. Ponosni smo, da so si prireditev lahko ogledale tudi ravnateljice treh šol in vrtcev ter višja predavateljica Šole za ravnatelje. Bile so več kot le navdušene nad izvedbo, predvsem pa tudi nad znanjem naših najmlajših otrok.

 

V enoti Mojca so Prešernov dan obeležili 6. februarja 2020 in na zelo zanimiv, tudi poučen način. Prireditev, z nastopi otrok se je odvijala v igralnici A3 in A4, nato pa so otroci po sledovih fig prišli do C trakta, kjer se je odvijal animirani film Povodni mož. Nadaljevali so z delavnico tiskanja denarja. Čudovito in nepozabno doživetje za otroke, kot tudi vse povabljence.

 

V enoti Rožle se je prireditev odvijala 10. februarja 2020 ob 10. uri. Otroci skupine Rožletki so sami izdelali vabilo in ga osebno izročili povabljenim zaposlenim na upravi. Garderobe in igralnice so polne poustvarjanj otrok po podobi našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Nastopi otrok pa so vabljene zelo navdušili in ne le z nastopi, temveč tudi z znanjem, ki ga že imajo.

 

Letošnji Prešernov dan v našem vrtcu bo še dolgo ostal in ne le v mojem spominu, zapomnili si ga bomo prav vsi, ki smo bili lahko prisotni. Zato se za ves vložen trud, ki so ga imeli naši zaposleni, tudi otroci, iskreno zahvaljujem. Vsi skupaj smo lahko ponosni na naše dosežke in znanje naših otrok, saj nenazadnje naš program temelji tudi na spoznavanju slovenske kulturne dediščine in živi in deluje s sloganom »TO SMO MI!«

 

 

Vrtec Jarše, 10. februar 2020                                                   zapisala

                                                                                            Diana Šumenjak, mag.

Novice in aktualne vsebine