Novice

Zaprtost vrtcev

Ljubljana, 13. 3. 2020

 

ZAPRTOST VRTCA IN ZAKLJUČEK VPISOV V ŠOL.L. 2020/2021

 

Spoštovani,

 

zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS, so s 16.3.2020 zaprti vsi vrtci (javni in zasebni) v RS. Z dejavnostjo bomo predvidoma lahko nadaljevali s 30. 3. 2020. V Vrtcu Jarše na podlagi poziva vsem staršem (e-pošta 12.3. oz. telefon 13.3. do 10.30 ure) smo prejeli le eno potrebo po nujnem varstvu otrok znotraj dovoljenih izjem, ki jih je določila MOL, in sicer so do nujnega varstva upravičeni le zdravi otroci, ki ne kažejo bolezenskih znakov in so:

otroci tistih zaposlenih iz UKC, ki potrebujejo varstvo in se morajo obrniti na svojega predstojnika, ki bo presodil za vsakega delavca, ali varstvo glede na delovni proces nujno potrebuje, in bo na MOL posredoval ustrezen seznam  (izključno zanje bo namenjen vrtec Vodmat, enota Vodmat, Korytkova 26),
otroci zaposlenih iz Zdravstvenega doma Ljubljana in drugih za mesto nujnih javnih  institucij bodo imeli zagotovljeno varstvo v vrtcu Ledina in se morajo obrniti na svojega predstojnika, ki bo presodil za vsakega delavca, ali varstvo glede na delovni proces nujno potrebuje, in bo na MOL posredoval ustrezen seznam. 

Dežurna vrtca Vodmat in Ledina se še ne odpirata v ponedeljek, 16.3., zaradi čiščenja in razkuževanja. Vsa nujna varstva otrok je potrebno izkazovati z izjavo, ki jo potrdi delodajalec.

 

V času zaprtosti vrtca (okrožnica MIZŽ 6030-2/2020, z dne 12.3.2020) so starši opravičeni plačila za vrtec. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

 

Prosimo vas, da spremljate sredstva javnega obveščanja o terminih preklica izrednih ukrepov. Želimo vam, da ta čas preživite kar se da razsodno, pogumno, zdravo, z veliko dobre volje in morda izkoristite čas tudi za drobne, srečne trenutke.

 

 

Prijazen pozdrav vsem!                                                            Diana Šumenjak, mag.

                                                                                              v. d. ravnateljica l. r.

 

zaprtost vrtcev

Novice in aktualne vsebine

OBVESTILO ZA STARŠE

24.03.2020 - Številni ukrepi za skupen boj proti pandemiji so se dotaknili vseh. Tudi vaših najmlajših. Lepo jim je v vaši družbi, vendar pa imajo radi tudi družbo vrstnikov. Kar naenkrat pa ne smejo več v vrtec, šole. Otroci ne dojemajo razsežnosti situacije, vendar pa dojemajo, da nekaj ni vse tako, kot bi moralo biti. Zato smo tu mi, da jim pomagamo prebroditi njihove stiske. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo morda v pomoč, da ublažite negotovost vaših otrok.
več

Obvestilo za starše

18.03.2020 - zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se soočamo s številnimi izzivi, ki jih uspešno rešujemo s skupnimi močmi. V teh okoliščinah svojo pozornost in naklonjenost še posebej namenjamo ljudem, ki potrebujejo konkretno pomoč, ali samo »oddaljen« socialni stik. Morda sosedov otrok za učenje doma potrebuje kakšno gradivo, pa mu je trenutno nedostopno. Morda starši potrebujejo kakšen namig za igro, nasvet za zmanjševanje otrokove tesnobe, ali svoje lastne. Morda iz najrazličnejših razlogov ne morejo v trgovino.
več

Zaprtost vrtcev

13.03.2020 - zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS, so s 16.3.2020 zaprti vsi vrtci (javni in zasebni) v RS
več