Projekti

Zdravje v vrtcu

Predstavitev projekta Zdravje v vrtcu:

Zdravje v vrtcu.pdf

KORISTNE NAVADE ZA ZDRAVO, ZABAVNO IN SPROŠČENO ŽIVLJENJE SO NAŠ ŽIVLJENSKI SLOG

Zdravje ni samo odsotnost bolezni, ampak je skupek zdravih navad, ki vodijo naše življenje. Zdravje samo po sebi ni samoumevno, ampak se za dobro počutje moramo tudi potruditi, vsaj toliko časa, dokler ne postanejo naše zdrave navade. Da pa neko navado usvojimo, je potreben določen čas in vztrajnost, da se ohrani.

Večina med nami pozna Basen o mački, našega znanega avtorja Janeza Trdina, kjer je skozi basen nazorno opisano, kako se je slaba navada pitja alkohola pri mački utrdila. Kdor basni še ne pozna, jo priporočam v branje.

Navade za zdravo življenje ali obratno so tudi nalezljive, zato je tako pomembno, da smo otrokom VZOR, saj ko jih pridobiš, preprosto ne moreš brez njih.

Kako oblikovati zdrav življenjski slog že v vrtcu in kakšen je namen vseh dejavnosti, ki vplivajo na zdravje in naše dobro počutje?

Želimo povečati ozaveščenost vseh deležnikov v vrtcu: zaposlenih, staršev in otrok, ki bodo zdrave navade odraslih posnemali in bodo nato kot odrasli izbirali zdravju naklonjene vedenje, ki se bo odražalo skozi ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG.

Integriranje vsebin zdravja  znotraj kurikula in vsakodnevne med področne dejavnosti v našem vrtcu, z vključevanjem vzgojnih vsebin ter z aktivno vlogo vseh udeležencev vzgojnega procesa.

Aktivno vključevanje zaposlenih v dejavnosti in pridobivanje zdravih navad tudi izven delovnega časa.

Zato model zdravega življenjskega sloga aktivno razvijamo tudi znotraj našega kolektiva in tako skrbimo za promocijo zdravja in dobro počutje na delovnem mestu.

Za ohranjanje zdravja ne potrebujemo veliko denarja. Najboljši in najcenejši so: voda, sonce, zrak, pravilna prehrana, dovolj spanja, gibanja in zabave.

Zato vas vabimo, da se nam v prostem času pridružite tudi vi in si oblikujte zdrave navade, ki bodo izboljšale kvaliteto vašega življenja.

Novice in aktualne vsebine

Obvestilo o stavki

19.01.2018 - Spoštovani starši, na dan 14. 2. 2018 je načrtovana stavka v vseh VIZ ustanovah. Pojasnila so v dopisu SVIZ-a, ki je v celotni novici. Na ta dan bo organizirano varstvo. Hvala za vaše razumevanje in strpnost.
več

Povzetek predavanja Partnerski odnos z dne 10. 1. 2018

11.01.2018 - Spoštovani starši, v celotni novici je krajši povzetek predavanja predavatelja Andreja Pešca o partnerskem odnosu z dne 10. 1. 2018. Naslednje predavanje bo o vzgoji otrok. Predaval bo Marko Juhant. Vabljeni 12. 9. 2018 k poslušanju!
več

Vabilo na predavanje v okviru Šole za starše

5.01.2018 - Spoštovani starši in strokovni delavci, lepo vabljeni na tretje predavanje v okviru šole za starše, ki bo v sredo, 10. 1. 2018 ob 17.00 uri v telovadnici enote Kekec, ulica Hermana Potočnika 15 z naslovom PARTNERSKI ODNOS. Predaval bo Andrej Pešec. Ob vzgoji otrok oče in mama pozabita na prvobitni, njun odnos. Kako je ta pomemben in kakšno vlogo ima pri odraščanju otrok, pa nam bo povedal predavatelj. Več o vsebini predavanja in predavatelju si lahko preberete na spletni strani http://www.znanjezazivljenje.si . Lepo vabljeni!
več