Novice

Otrok in igrače

Spoštovani starši!

Lepo vabljeni na drugo predavanje v tem šolskem letu, ki bo v sredo, 14. 11. 2018 ob 17.00 uri v telovadnici enote Kekec. Predavala nam bo socialna pedagoginja Damjana Šmid na temo OTROK IN IGRAČE.

Prejeli boste odgovore na spodnje navedbe in vprašanja:

  1. Pomen igre in igrač za otroke.
  2. Pomen igre  za razvoj otroka.
  3. Kako poteka igra v posameznih razvojnih obdobjih.
  4. To je moja igrača – zakaj otroci nočejo deliti igrač.
  5. Katerem so primerne in neprimerne igrače za otroke.
  6. Nasilne igrače in nasilna igra.
  7. Igra kot učenje za življenje.
  8. S katerimi igrami in igračami spodbujamo psihomotorični razvoj otroka.
  9. Igrače, ki so primerne za razvoj grafomotorike.
  10. Praktična predstavitev igrač in pogovor s starši.

Novice in aktualne vsebine

Srčna pisma

17.01.2019 - Srčno pozdravljeni, v Skladu Viljem Julijan – skladu za otroke z redkimi boleznimi vas prijazno vabimo, da v vašem vrtcu ob prihajajočem svetovnem dnevu redkih bolezniki bo 28. februarja, skupaj z nami naredite nekaj dobrega in posebnega za male borce, ki imajo redko bolezen. Več v celotni novici.
več

Teden pisanja

17.01.2019 - Teden pisanja z roko od 21. do 25. januarja 2019 Društvo Radi pišemo z roko si že nekaj let prizadeva ozaveščati strokovno in splošno javnost o pomenu pisanja z roko v času prevladujočega digitalnega komuniciranja. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je izvirna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Nevrologi opozarjajo, da naši možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. Več v celotni novici.
več