Novice

Povabilo na dejavnosti v okviru Ljubljana -  Zelena prestolnica

Spoštovani,

 

v okviru programa Zelene prestolnice Evrope 2016 je mesec avgust posvečen trajnostnemu turizmu. Del programa je namenjen tudi otrokom, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na kateri izmed delavnic, igric ali drugih aktivnosti, ki smo jih pripravili v informacijski točki Zelene prestolnice 2016, Točki.Zate.

 

22. 8. 2016

ponedeljek

11:00 – 19:00

 

Lepa Žoga

Med 11. in 19. uro bo potekala predstavitev Lepe Žoge, ki domuje na obrobju parka Tivoli. To je mesto, kjer gostujejo različni dogodki, festivali in kjer se ob sredah dobivamo na kultnih »Hodokih«. Street food, ki tudi v Sloveniji privablja vedno več navdušencev, bo ekipa pripravljala na premičnem žaru – koložaru- narejenem na triciklu. In ker je v Lepi Žogi veliko stvari povezanih s kolesarstvom, si bodo lahko obiskovalci skozi celodnevne aktivnosti ogledali tudi projekt Kofetna postaja. Ime izhaja iz kolesarskega izraza okrepna postaja (ang. Feed zone), torej mesto, kjer se kolesarji okrepčajo. Cilj je ponuditi vrhunsko kavo za seboj, v primerni embalaži tako za pešce kot kolesarje. V Lepi Žogi so v ta namen razvili »cup holder« za na kolo, ki je primeren tudi za ročaj dežnika ali vozička za dojenčke. Arhitekturna zasnova Kofetne postaje, ki je delo Špele Kokalj Velimirović, omogoča lahek dostop s kolesom, nudi pa tudi Samopopravljalnico koles (delo Bora Čeha) in stojala za kolesa.

Na Točki.Zate. si boste lahko ogledali, kako je projekt nastal, na ogled bodo različni kratki filmi, ob 15. uri pa vas vabimo na pogovor z arhitektko Špelo Kokalj Velimirović, ki je projekt zasnovala. Ob 12. in ob 17. uri bodo pod vodstvom Urške Babuder potekale otroške delavnice na temo kolesarstva. Starši si boste med tem lahko privoščili kavo za na pot, postavljeno prav tako na premičnem triciklu. Vljudno vabljeni.

Lepa Žoga

 

24. 8. 2016

sreda

10:00 – 12:00

 

Kreativne delavnice za otroke na zeleno tematiko

Četrtna skupnost Šentvid bo v sodelovanju z Osnovno šolo Franca Rozmana Staneta predstavila praktično delo v okviru kreativnih delavnic za otroke. Delavci in učenci osnovne šole bodo skozi praktičen prikaz pokazali, kaj vse se da narediti iz na videz odsluženih stvari. Seveda boste svoje spretnosti lahko preizkusili tudi sami. Pridite, zanimivo bo!

Četrtna skupnost Šentvid v sodelovanju z OŠ Franca Rozmana Staneta

 

24. 8. 2016

sreda

16:00 – 19:00

 

Predstavitev dejavnosti Knjižnice Šentvid

s poudarkom na projektu EKO TEDEN

Četrtna skupnost Šentvid bo v sodelovanju s Knjižnico Šentvid pripravila zanimiv program skozi katerega bodo predstavili številne dejavnosti knjižnice, še posebej projekt EKO TEDEN. Knjižnica Šentvid redno organizira EKO TEDEN. Vsak mesec za en teden pripravijo dogodke za odrasle in otroke, s katerimi opozarjajo na okolje, naravo in prostor, v katerem živimo. Je tudi prva knjižnica v Ljubljani, v kateri si lahko knjige izposojate in vračate z uporabo knjigomata.

Četrtna skupnost Šentvid v sodelovanju s Knjižnico Šentvid

 

28. 8. 2016

nedelja

10:00 – 12:00

 

Animacijske delavnice za otroke

Ustvarjalci abonmaja ŠODRČEK bodo otroke skozi delavnice popeljali v deželo domišljije in pravljic. Otroci se bodo srečali s pravljičnimi junaki in jim pomagali ustvarjati zgodbo.

Četrtna skupnost Šentvid v sodelovanju s KUD Šentvid

 

Prijave za dogodke Mestne knjižnice Ljubljana zbira Erika Žitko - erika.zitko@mklj.si.

 

Za informacije o dogodkih, ki jih organizirajo četrtne skupnosti, se obrnite na Karolino Pavčič, karolina.pavcic@ljubljana.si, 01 306 48 17, za informacije o ostalih dogodkih pa na Katarino Marinovič, katarina.marinovic@visitljubljana.si, 040 294 446.

 

Pomembno obvestilo:

Trudimo se, da je program Točke.Zate. pester in raznolik, zato pri izvedbi aktivnosti sodelujemo z različnimi izvajalci. Zaradi večjega števila izvajalcev in dogodkov lahko pride do sprememb v programu, ki jih težko predvidimo oziroma nanje težko vplivamo.  

 

Zato vas vljudno prosimo, da se pred udeležbo na različnih dogodkih prepričate o morebitnih spremembah ure, vsebine ali odpovedi dogodkov.

 

Aktualne informacije o programu Točke. Zate. vedno najdete na naši spletni strani http://www.zelenaljubljana.si/info-tocka ali na našem Facebook profilu https://www.facebook.com/ZelenaprestolnicaEvrope/. V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti pa se lahko obrnete tudi na nas (Maja Gojkovič, 306 40 55, maja.gojkovic@ljubljana.si).

 

 

Vljudno vabljeni k udeležbi!

Novice in aktualne vsebine

Srečno prispeli

18.04.2018 - Dragi starši, otroci skupine 4-5 letnikov iz enote Kekec so srečno prispeli na kmetijo. Čakajo jih čudoviti, sončni dnevi.
več

Garažna razprodaja

16.04.2018 - Spoštovani starši in otroci, v sredo vas čaka garažna razprodaja v OŠ Jožeta Moškriča. Več v celotni novici.
več