Novice

PREDAVANJE ZA STARŠE

ZAKAJ IN KAKO SE IGRATI S SVOJIM OTROKOM
OPIS VSEBINE
Otroci se učijo skozi igro, kar še posebej velja za otroke v predšolskem obdobju. Igra in učenje se prepletata in ju ne moremo ločevati. Igra je ključni vidik otrokovega razvoja v predšolskem obdobju. Ko otrok postavlja kocke ali pleza na tobogan, razvija gibalne spretnosti. V skupinskih igrah razvija sposobnosti sodelovanja, čakanja, koncentracije. Ko se igra trgovino, se uči reševanja problemov in pred matematičnih veščin. Med igro uporablja in širi svoje besedišče …
Na predavanju bomo izvedeli kako poteka razvoj igre predšolskega otroka ter značilnosti posameznih vrst iger. Predstavili bomo tri skupine igrač, ki spodbujajo razvoj in vrste igrač, ki so primerne za posamezno starostno skupino otrok. Spoznali bomo nekaj priporočil, kako se igrati s svojimi otroki. Zanimalo nas bo, zakaj je dolgčas dober, koliko časa naj bi namenili igri, kako igro končati, kako je s pospravljanjem igrač …
Predavanje je namenjeno staršem in starim staršem predšolskih otrok.
 

Vabilo-Zakaj in kako se igrati s svojim otrokom-27.1.2020

Novice in aktualne vsebine

Vabilo na izlet

17.01.2020 - KAM: vrtec – Stožice - Gramozna jama - vrtec KDAJ: v četrtek,23.01.2020, ob 16.00 uri, na igrišču Produkcijske šole.
več

Subvencije »ZIMOVANJE 2020«

13.01.2020 - Upravni odbor Sklada Vrtca Jarše vas obvešča o možnosti subvencioniranja »ZIMOVANJA 2020« kot pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Starši, ki želijo uveljavljati subvencijo Sklada, naj svoje pisne prošnje oddajo do vključno 23.1.2019 pri svoji vzgojiteljici, ki jih bo posredovala predsednici Sklada Vrtca Jarše.
več

PREDAVANJE ZA STARŠE

10.01.2020 - ZAKAJ IN KAKO SE IGRATI S SVOJIM OTROKOM Predavanje bo v ponedeljek, 27. januarja 2020, v prostorih IC Pika v Ljubljani (Zemljemerska 7), s pričetkom ob 17.00 in zaključkom ob 18.30 uri.
več